Отдавна обмисляте да си направите ДНК тест за грижа за кожата, оптимален режим за хранене или спорт, но смятате, че цената му е прекалено висока и не си заслужава? Много от клиентите, които ползват генетични тестове директно до потребителя споделят подобни резерви. Истината обаче е, че да познаваме това, което е заложено в гените ни може да ни спести куп други изследвания в бъдеще. Колкото до цената – съществуват гъвкави решения за разсрочено плащане, с които да платите своето изследване лесно и удобно без да натоварвате бюджета си.

 

Каква е стойността на генетичния тест – цена vs. ползи за здравето?

Изготвянето на индивидуален ДНК „портрет“ на всеки човек носи безспорни ползи – така разбирате не само как Вашият организъм функционира, спрямо заложените инструкции в гените, но и получавате яснота за предразположености към развитието на различни състояния и заболявания. Това би могло да спести време и ресурси при поставянето на диагноза в бъдещето, но по-важното е, че дава възможност да се предприеме превенция, за да не се стигне до развитието им изобщо. Подходящият начин на живот и грижи, съобразени с индивидуалните генетични особености са от ключово значение за това да водим качествен и пълноценен живот по-дълго време.

Друго предимство на генетичните тестове е, че резултатите от тях са валидни за цял живот (Вашата ДНК не се променя) и могат да бъдат от ключово значение за здравето на бъдещото поколение. Не на последно място с развитието на генетиката, информацията от ДНК ще придобива все по-голяма стойност в бъдеще и ще предлага все по-добри решения в здравеопазването.

 

Какви са условията за разсрочено плащане?

Тестовете от линията LifeGenomix се предлагат на равни месечни вноски чрез MedLease – компания, специализирана във финансирането на пациенти за редица здравни услуги и медицински дейности. МедЛийз АД осигурява достъпна специализирана финансова услуга за директно погасяване на сметки към лекари и здравни заведения.

Кандидатстването е бързо, лесно и дигитално през уебсайта на компанията. MedLease предлага разсрочване на сумата за Вашия генетичен тест за 6 месеца без лихва. Процесът по одобрение е изцяло дигитален, като подписването всички необходими за целта документи става директно през смартфон или друго мобилно устройство. Разберете повече ТУК и на medlease.bg.