Малко неща са по-приятни от лежерен летен ден с коктейл в ръка. В чест на този толкова любим сезон ви черпим с някои от любимите летни коктейли на екипа на LifeGenomix. Наслаждавайте им се с удоволствие и разбира се с мярка. Не забравяйте, че от значение са не само количествата, но и начинът, по който организма неутрализира алкохола. Можете да разберете как тялото Ви метаболизира алкохол и каква е ролята на Вашите гени в процеса с теста LifeNutrition. Сега вече спокойно можете да си изберете коктейл. Да Ви е сладко!

Маргарита с шампанско
Какво Ви трябва?

1/2 ч. фреш от лайм

1 ч. текила

1/2 ч. портокалов ликьор

1 бутилка шампанско (или 3 чаши)

Резени лайм, за ръба на чашите

Сол за украса на ръба на чашите

Как да го приготвите?
Смесете всички съставки в голяма кана и разбъркайте хубаво. Прокарайте резeн от лайм по ръба на всяка чаша, за да се навлажнят и след това допрете ръба на всяка от чашите до солта.

Ягодово дайкири

Какво Ви трябва?
6 ягоди

50 мл бял ром
20 мл лимонов сок

1 с.л. пудра захар

15 мл ягодов ликьор

Лед
Как да го приготвите? Сложете заедно всички продукти и блендирайте за около 30-40 секунди. Важно е ледът се разбие много добре с ягодите и да получите добра косистенция. Сервирайте в чаши за мартини.

Мохито Какво Ви трябва?
50 мл ром

100 мл сода

1 с.л. пудра захар

1 лайм

Листа прясна мента

Как да го приготвите?
Сложете ментата на дъното на чашата. Разрежете лайма на 8 равни парчета и ги поставете в върху ментата. Намачкайте хубаво, така че лаймът да пусне сок и да се смеси с ментата. Добавете захарта и бъркайте. Накрая прибавете разбит на ситно лед. Върху получената сме изсипете ромът и содата 100 мл.

Куба либре
Какво Ви трябва?

50 мл бял ром

15 мл сок от лайм

150 мл кола

Как да го приготвите?
Във висока чаша изсипете ромът и сокът от лайм. Прибавете лед и налейте колата. И още една вариация на този коктейл – промушете резенче лимон със сламка, с което да разделите рома от колата в чашата. Сложете втора сламка, която да стига само до колата. По този начин с едната сламка се пие алкохолът с лайм, а от другата колата.

Пина колада
30 мл бял ром

30 мл кокосова сметана

90 мл сок от ананас

5 с. л. натрошен лед

Резенче ананас за украса
Как да го приготвите? Смесете белия, кокосовата сметана и сока от ананас заедно с натрошения лед и бъркайте до получаване на еднородна смес. Изсипете в изстудена коктейлна чаша и украсете с парченца ананас.