Красивата, гладка и стегната кожа е мечта за мнозина (както дами, така и господа). Малцина обаче си дават сметка, че красивата кожа е всъщност здравата кожа. А от своя страна е съвкупност от множество фактори като например вътрешното състояние на организма, начин на живот, ежедневни навици и природни дадености, каквито са закодирани в ДНК на всеки човек…

За да се радвате на истински здрава и красива кожа е нужно не само да се грижите външно за нея с подходящите продукти и козметични процедури, но и да обърнете внимание на всички тези вътрешни и външни фактори, които оказват влияние върху нея.

Как да имам здрава кожа отвътре навън?

Първата и най-важна стъпка е да разполагате с цялостна обективна оценка на състоянието на кожата си. Това се отнася както към настоящия момент, така и към всички онези неща, които да имате предвид в бъдеще, за да избегнете появата на кожни проблеми и задълбочаването на вече съществуващи такива.

Един от най-големите врагове на кожата е замърсяването на околната среда, което оказва пагубно влияние върху нея. За да вземем адекватни мерки за защита е добре да знаем как кожата реагира на подобни предизвикателства, какъв е антиоксидантния отговор на организма и какви са темповете ѝ на стареене. Един от главните виновници за преждевременното стареене на кожата са UV лъчите. От ключово значение за справянето с вредите от тях е задължителната слънцезащита и способността на кожата да се възстановява от UV увреждания.

Всички тези процеси в тялото и в частност ефектът им върху кожата са в пряка зависимост от гените, които носим и които до голяма степен предопределят начинът на протичане на споменатите реакции.

Как да разбера от какво се нуждае моята кожа?

За да определите индивидуалните нужди на Вашата кожа Ви е нужен задълбочен поглед отвътре. Моментното ѝ състояние (обриви, раздразнения, пигментации и т.н.) може да е индикатор за по-сериозен здравословен проблем на вътрешно ниво. Да постави подобна комплексна оценка с просто око не е в състояние нито един специалист.

Благодарение на съвременната генетика, днес всеки от нас може бързо и лесно да получи индивидуален дерматогенетичен портрет чрез анализ на ДНК. Такъв е генетичният тест LifeSkin, който дава индивидуална информация за еластичността, защитата и пигнемнацията на кожата.

LifeSkin анализира 25 състояния, групирани в 5 категории, включващи над 70 генетични вариации и над 35 гена. Той е ценен ориентир не само за настоящото състояние на кожата, но и за това какво може да се очаква в бъдеще (склонност към преждевременно стареене, предразпоположеност към стрии, целулит и др.) Разберете повече за LifeSkin ТУК.