Есента и зимата с характерните за тях ниски температури и студ могат да се окажат изключително неблагоприятни за състоянието на кожата. Ето няколко изпитани съвета как да я защитим и предпазим от вредното влияние на студеното време:

 

Хидратирайте кожата през студените месеци

Известно е, че студът може да причини сърбеж и дискомфорт и да наруши защитната бариера на кожата. За да избегнете тези неприятни последици, използвайте козметични продукти, които създават предпазен филм върху кожата и са обогатени с антиоксиданти и подходящи съставки, които ще подпомогнат предпазването на кожата от вредното влияние на климатични условия в студените месеци.

 

Следете влажността на въздуха в помещенията

Сред основните причини за загубата на влага на кожата през зимата е не толкова студът, колкото сухият въздух в затворените помещения. Известно е, че оптималната влажност е около 50%, но помещенията, които се отопляват тя спада до 20-30%. Това се отразява негативно не само на състоянието на кожата, но и косата, както и на дихателните пътища. Освен че вреди на кожата, сухият въздух е и предпоставка да сме по-податливи на настинки.

 

Не забравяйте слънцезащитния крем дори през зимата

Високият защитен фактор (SPF) е важен за кожата дори, когато слънцето не е така силно, както през лятото. Известно е, че през ясните зимни дни снегът отразява до 80% от слънчевите лъчи, а това застрашава кожата. Дори в облачните дни UV лъчите преминават през облаците. Затова слъцезащитата през зимата е точно толкова важна, колкото и през лятото.

 

Персонализирайте грижата за кожата си

Да използваме подходящите според типа кожа и нейното моментно състояние козметични продукти е ключово, но далеч не е достатъчно. Голяма част от защитните механизми на кожата са свързани и с гените на всеки човек. Генетичният тест LifeSkin е отлична основа за изграждане на персонална програма за грижа и превенция на кожата за цял живот. LifeSkin изследва Вашата ДНК, за да определи индивидуалния дермагенетичен портрет, даващ информация за еластичността, защитата и пигнемнацията на кожата. Тестът изследва 25 състояния, групирани в 5 категории, включващи над 70 генетични вариации и над 35 гена. В доклада са включени препоръки на базата на резултатите на потребителя и допълнителна полезна информация. Разберете всичко за LifeSkin ТУК.