Да останем здрави в сезона на вирусите, настинките и грипа често е предизвикателство. Не и когато спазваме вече изпитаните правила за превенция и подсилване на имунитета през есенно-зимния сезон. Ето някои от тях:

 

Приемайте достатъчно витамини за засилване на имунитета

За да останем здрави особено през тоз сезон е важно да приемаме пълната гама от витамини, важни за правилното функциониране на имунната система. Сред тях са витамините А, В, С, D и др. Не забравяйте също за останалите важни нутриенти като калций, фосфор, магнезий, желязо, цинк и т.н. Старайте се да си набавяте тези така ценни вещества с храната, но не се колебайте да приемате и подходящ комплекс мултивитамини, когато това се налага.

 

Хранете се балансирано и пълноценно

За да се предпазите от вирусите, залагайте основно на сезонни плодове и зеленчуци. Консумацията им ще ви зареди с ценни антиоксиданти, които борят настинките и повишават имунитета. Старайте се да наблягате на зеленчуците, цитрусовите и горски плодове. Ограничете консумацията на алкохол, който доказано понижава имунитета. За да сте здрави и жизнени, изградете си персонален хранителен режим, съобразен с Вашите индивидуални нужни. Тестът LifeNutrition ще ви помогне да персонализирате диетата си спрямо Вашата ДНК и начинът, по който организма Ви усвоява и преработва хранителните вещества.

 

Движете се повече и бъдете физически активни

Редовната физическа активност е от ключово значение за имунитета. Ако не спортувате активно, то поне се постарайте да ходите пеша възможно най-дълго. Това помага да се предпазите от попадането на патогени в белите дробове или дихателните пътища и подобрява цялостния тонус на организма. Да откриете спортния си потенциал е чудесно преумещество, което ще ви даде правилната посока и ще ви предпази от спортни травми в бъдеще. Тестът LifeFitness e чудесна отправна точка, защото дава насоки за персонален тренировъчен режим спрямо ДНК.

 

Поддържайте оптимални температура и влажност в помещенията

Добре известно, че вирусите не виреят при високи температури. За съжаление обаче високите температури понижават влажността на въздуха, което от своя страна създава условия вирусите да се задържат по-продължително време. Затова е добре температурата в помещението да е относително константна и да не се променя твърде често и твърде много. Също толкова важно е да проветрявате помещенията.

 

Открийте всички генетични тестове за пълноценен и здравословен живот от линията LifeGenomix ТУК.