От векове хората търсят начини да живеят по-дълго и по-добре. И макар да няма универсална формула за продължителен и пълноценен живот, отдавана е ясно, че начинът на живот в комбинация с нашите уникални генетични характеристики е от ключово значение за това дали един ден ще влезем в графата „столетници“. И ако все още се питате дали гените или начинът на живот имат по-голямо значение за дълголетието, то трябва да знаете, че и двете са еднакво важни и следва да имате предвид лични си ДНК профил в избора на хранителен и двигателен режим.

 

Кой са основните фактори на дълголетието?

С добра храна, редовната физическа активност, добри гени и малко късмет можете да се радвате на щастлив и пълноценен живот възможно най-дълго. За целта обаче е нужно да промените преди всичко нагласата си и да приемете грижата за себе си като удоволствие, а не като неприятно и тягостно задължение.

Не забравяйте също, че „добрите“ гени са чудесна предпоставка да се радвате на добра фигура, бърз метаболизъм и прекрасна кожа, но не и когато не полагате адекватна грижа за себе си.

 

Как да живеем по-дълго и по-пълноценно с помощта на гените си?

Тестовете LifeGenomix са отлично средство за подобряване на начина на живот чрез най-иновативните достижения на науката в грижата за доброто здраве и красотата. Те са най-добрата основа за изграждането на индивидуален режим за хранене, спорт, грижа за кожата и постигане на цялостен баланс, който е ключ към дълголетието.

Базирани на ДНК анализ, те дават персонализирани препоръки за това на какво да наблегнете и какво да избягвате, за да сте здрави и пълноценни за по-дълго. Изберете най-подходящия за себе си тест от серията LifeGenomix:

 

LifeNutrition – ДНК тест, който дава информация за това как нашата ДНК влияе на начина, по който усвояваме хранителните вещества. С включени препоръки на базата на резултатите на потребителя, както и полезни рецепти и примерни менюта.

LifeFitness – ДНК тест за определяне на индивидуалните реакции на организма към определени тренировъчни програми. Дава информация за спортния потенциал, скоростта на възстановяване и рискът от травми при упражнения. Изследва 32 състояния, групирани в 6 категории, включващи над 60 генетични

LifeSkin – ДНК тест за определяне на индивидуалния дермагенетичен портрет. Дава информация за еластичността, защитата и пигментацията на кожата. С включени препоръки на базата на резултатите на потребителя и допълнителна полезна информация и съвети за грижата за кожата.