За ползите от редовната физическа активност се говори отдавна и едва ли има някой, който би могъл да ги оспори. По една или друга причина обаче за мнозина намирането на време и мотивация се оказва предизвикателство. Предлагаме ви няколко „железни“ аргумента в полза на това да започнете да спортувате още днес и гарантираме, че ползите няма да закъснеят.

 

Зареждате се с енергия

Физическата активност (дори и кратка) не само няма да ви преумори, а напротив ще ви зареди с енергия. Това е така, защото по време на тренировка в кръвообращението се освобождава хормонът ендорфин. Опитайте да потренирате или просто да потичате в парка, когато сте уморени и ще усетите прилив на енергия, а тялото ви ще се тонизира.

 

Редуцирате стреса и напрежението

Сред най-ефективните начини за справяне със стреса и напрежението е именно спортът. Физическата активност помага да се отпуснем и да спрем да мислим за ежедневните проблеми. Затова се пострайте да тренирате или просто да се разходите в парка възможно най-често.

 

Подобрявате функциите на мозъка

Спортът е полезен не само за физическото, но и за менталното ви здраве. Доказано е, че редовните физически упражнения увеличават нивата на енергия и серотонин в мозъка, а това от своя страна подпомага значително функциите му. Опитайте и се убедете сами.

 

Предпазвате се от редица болести и повишавате имунитета си

Доказано е, че редовното спортуване редуцира риска от сърдечни заболявания, артрит, остеопороза и много други. Освен това, редовните тренировки укрепват имунната система и така рискът да се разболеете от грип или настинка е значително по-нисък.

 

Разкривате пълния си спортен потенциал

С помощта на редвоните тренировки можете да достигнете пълния си физически потенциал. За това може да ви помогне генетичният тест LIfeFitness – ДНК тест за определяне на индивидуалните реакции на организма към дадена тренировъчна програма, даващ информация за спортния потенциал, скоростта на възстановяване и риска от травми при упражнения. LIfeFitness изследва 32 състояния, групирани в 6 категории, включващи над 60 генетични вариации и над 20 гена. Сред тях са кръвно налягане и нарастване на мускулатурата, търпимост на болка, мускулна сила, полза от физически упражнения, загуба на мазнини и много други. Разберете всичко за LifeFitness ТУК.