Коледа чука на вратата, а малки и големи са в очакване на белобрадия старец. Няма по-подходящо време да смесим науката с малко магия и въображение и да надникнем какво се крие в ДНК на добрия старец! Затова в навечерието на Коледа споделяме с вас един своеобразен ДНК анализ на Дядо Коледа, публикуван от coolantarctica.com.

Какво се крие в гените на Дядо Коледа?

Известно е, че всеки човек има 23 двойки хромозоми. Дядо Коледа има подобен генетичен състав като всички нас, с изключение на 3 допълнителни хромозоми – известно като Тризомия 25 (вероятно вече направихте асоциация с празничния 25 декември). Тези допълнителни хромозоми са с уникална форма и могат лесно да бъдат идентифицирани в кариотип (снимка на всички хромозоми) на Дядо Коледа.

Така се получава следната картинка с трите допълни хромозоми:

Holly Homolog

Смята се, че „Holly Homolog“ съдържа основната магия на Коледа. Няма никакво съмнение, че се намира в елените на Дядо Коледа. Как по-друг начин ще си обясните бляскавия прах по покрива си на Бъдни вечер? Предполага се също, че се намира в елфите и донякъде противоречиво в ДНК, за която се смята, че се намира и в самия Дядо Коледа.

„Redemption of Scrooge Homolog“

Смята се, че вторият хомолог съдържа следващото ниво на коледна магия и въвежда „човешкия елемент” в Коледа. Понякога хромозомата присъства, а понякога не. Toва зависи от психическата нагласа на наблюдателя на кариотипа. Само една негативна мисъл е достатъчна, за да накара хромозомата да изчезне, когато се гледа със стандартен оптичен микроскоп.

„Angel of Christmas“ homolog
Третият хомолог (Ангелът на Коледа) е най-необичайната и най-рядка хромозома от всички, вероятно засенчваща дори „Криптон Супер“ (за която се смята, че се намира само на земята в Супермен). Твърди се, че Ангелът на Коледа съдържа гени, които дават на дядо Коледа информация къде живеят всички деца по света, дали са изяли всичките си зеленчуци и т.н.

Изучаването на Дядо Коледа и Коледната магия е един особен и вълнуващ дял от „науката“. Съвсем не на шега обаче съвременната наука и в частност генетиката бележи особен напредък и ни дава знание за нашите собствени гени благодарение, на което да живеем по-балансирано и пълноценно. Да опознаем гените си тази Колега може да е най-ценният и скъп подарък за години напред.

Тестовете от линията LifeGenomix са перфектен подарък за самите нас или за нашите близки. Подарете най-добрата форма, най-добрият хранителен режим и най-красивата кожата с грижа, съобразена с индивидуалните генетични характеристики. Изберете своя тест ТУК и ще получите специални изненади и отстъпки в духа на Коледа.